Jump to the content zone at the center

New Construction Office

Outstanding Achievements

Tanmei Elementary School Relocation Project Won Top Award in the Planning & Design Category in the 23rd Chinese Golden Stone Award for Architecture

The New Construction Office of Taipei City’s Public Works Department commissioned hap + 4creative, an architecture firm, to plan, design and supervise the construction of the relocated Tanmei Elementary School in Neihu District. An ingeniously conceived complex of teaching spaces, stadium and sports field, the relocation project was announced on September 21, 2015 as the Golden Stone Top Award winner, the highest honor of the 23rd Chinese Golden Stone Award for Architecture, in the Planning & Design Category, a subdivision under “Excellent Public Projects & Repurposed Spaces” genre, with the unanimous support of the judges.

What makes the project stand out in this fierce competition is not only the wonderful teamwork between the City’s education and public works authorities, but also the amazing hap + 4creative that vows to execute, exactly as desired and on time, its upcoming contract through all-out design, construction and quality control efforts. Once relocated, the school will ensure excellent education infrastructure for schoolchildren across the Tanmei neighborhood.

Occupying a 2-hectare land area designated for school use, just southeast of where Section 1, Jiuzong Road meets Xingshan Road, the new Tanmei Elementary School is an architectural embodiment of localized primary education with colorful, science-infused spaces that encourage environmental exploration. It also benefits from shading simulation, combined with ventilation, eco-friendly water conservation and renewable energy solutions.

Besides a stadium cleverly and dynamically connected to the sports field, the project links the existing green belt to a continuous, sloped and vegetated surface, built with soil shoveled during the excavation and incorporated into the foundation elevation, for an enriched campus landscape and reduced environmental noise.


The trophies and plaques of Golden Stone Award and Golden Stone Top Award in Chinese Golden Stone Award for Architecture

The trophies and plaques of Golden Stone Award and Golden Stone Top Award in Chinese Golden Stone Award for Architecture

Simulated bird’s-eye view of the relocated Tanmei Elementary School

Simulated bird’s-eye view of the relocated Tanmei Elementary School